Una Pizza!

Fanatizmus, készítés, technológia, mindent a pizzáról!

Köszöntő

2016. október 07. 11:06 - Luyigi

Miről is fog szólni ez az egész?

 

Kedves olvasó! Köszönöm, hogy ellátogattál a blogomra, köszöntelek az első bejegyzésben! Biztos nem véletlenül tévedtél ide, de ha igen akkor jól látod, ez a blog a pizzáról fog szólni, amilyen mélyen csak szántani lehet a témában.

tumblr_lsyiex72dw1qai5m3.jpg

 

Régóta tervezem, hogy egyszer írni fogok a kedvencemről, de mindig halogattam a témát, és el is süllyedt időhiányban. Aztán nem oly rég keresgéltem az interneten esetleges elérhető okosságokat, de nem sokat találtam a nyelvünkön. Így hát szeretném megosztani veled a hosszú útkeresésemet a pizza készítésével kapcsolatban. Az interneten magyar nyelven nem sok információt találni, sok-sok ellentmondás és még ennél is több tuti recept van. Mondjuk ez nem csak a pizzákra igaz, hanem mindenre. Ember legyen a talpán aki el tudja dönteni, hogy honnan válasszon receptet. Nos, megpróbálok eleget tenni a feladatnak. Elsősorban az olasz, vékony tésztás változatra fókuszálok. A technikámat folyamatosan igyekszek tökéletesíteni, végső célom a nápolyi stílust megtalálni. Úgy érzem közel vagyok hozzá, sajnos ehhez egy lépcsőfok még egészen biztosan hiányzik, ami egy speciális, un. nápolyi kemence. Rendelkezek fatüzelésűvel, egy ilyen átlagos magyar boltíves kenyérsütő kemencével, de párszor volt már dolgom az Alföldön inkább jellemző búbossal is. Ha nincs kemencéd sem baj, enélkül is sok segítséget fogsz kapni egy jobb minőség eléréséhez. Manapság is szoktam sütőben sütni pizzát, télen a kertben elég kényelmetlen a több órás felfűtési procedúra, és a végeredmény sem igazán jó mínuszokban. Otthoni sütőben némi trükk és gyakorlat szükséges, de 3 perc alatt már sikerült ropogósra és puhára sütni, ami nem rossz eredmény. A sütésen kívül együtt megnézzük, hogy milyen alapanyagok szükségesek, miből mit lehet kihozni. Írni fogok a liszttől, milyet érdemes venni és használni. Kitérünk a szószra, fűszerezése és a sajtra is. Sorban átvesszük a jó kenyértésztához szükséges technológiát, hogyan kelesszük, nyújtsuk. A végén természetesen meg is sütjük a pizzát, próbálok rávilágítani ennek a fontosságára, mert ezzel nagyot maxolhatunk a minőségen. Aztán még nem biztos, de lehet, hogy írni fogok azokról a helyekről, ahol szerintem érdemes enni. A rossz pizzériákat nem fogom posztolni mert egyrészt kimeríthetetlen, másrészt  nem gondolom, hogy előre viszi a témát és nem is ez a célom.

Hát, hajrá!

 

Szólj hozzá!
Címkék: köszöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://unapizza.blog.hu/api/trackback/id/tr3011769843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása